Заради справедливості не можна просто пробачити MH17, Бучу, Маріуполь – Зеленський

17:18, 20.08.2023
Заради справедливості не можна просто пробачити MH17, Бучу, Маріуполь – Зеленський

Зеленський та Рютте відвідали базу Військово-повітряних сил Королівства у місті Ейндховені. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що офіційному Києву нічого не відомо про жодні домовленості, які б змушували її обміняти свої території в обмін на домовленості з агресором.

 

Як інформує Україна молода, про це про це глава держави сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в місті Ейндховен у неділю.

 

"Не знаю, про які домовленості десь говорять, про який обмін чогось нашого на наші території. У нас є один документ - у нас є Формула миру. У нас є одне бажання - мир.

 

Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами: чим більше, тим краще для світу, щоб світ був на одній стороні – на стороні справедливого миру з повним відновленням територіальної цілісності України", - зауважив Зеленський.

 

 

Президент також наголосив, що не треба забувати про справедливість.

 

"MH17, Буча, Маріуполь і все таке не можна просто пробачати через те, що пройшов час і хтось заспокоївся. У Росії, напевно, думають так: вони там забудуть і якось ми домовимось. Питання справедливості, відновлення справедливості. Ми так просто не домовимось. Хтось повинен нести відповідальність, і ми знаємо прізвища цих людей", - заявив глава держави.

 

Як інформує Офіс президента, Володимир Зеленський разом із Марком Рютте відвідали базу Військово-повітряних сил Королівства у місті Ейндховені.

 

Для президента України провели брифінг щодо експлуатації й технічного обслуговування винищувачів F-16, які Україна прагне отримати для посилення Повітряних сил ЗСУ.

 

Зеленський заслухав інформацію від командувача ВПС Нідерландів Андре Штюера й оглянув два винищувачі F-16. Володимир Зеленський піднявся в кабіну пілота одного з винищувачів та ознайомився з обладнанням.

 

 

Глава держави висловив подяку Марку Рютте, його уряду, командуванню Військово-повітряних сил Нідерландів, усім військовим та інструкторам за підтримку України та надійну й результативну співпрацю.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Зеленський повідомив про «проривну домовленість» з урядом Нідерландів щодо винищувачів F-16. Йдеться про 42 винищувачі, які Нідерланди та Данія передадуть після підготовки українських пілотів.