«Родинам захисників»: Міноборони презентувало проєкт для запобігання стресовим ситуаціям

17:15, 10.08.2023
«Родинам захисників»: Міноборони презентувало проєкт для запобігання стресовим ситуаціям

Запобігти стресовим ситуаціям у сімʼях військових та допомогти їм у комунікації із ЗСУ: у Міноборони презентовано соцпроєкт «Родинам захисників» (Фото: сайт Міноборони)

Соціальну ініціативу "Родинам захисників", щоб запобігти стресовим ситуаціям у сім’ях військових презентували в Міністерстві оборони України.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба на сайті Міністерства оборони.

 

Як зазначається, соціальний проєкт "Родинам захисників" покликаний розʼяснити, як запобігти стресовим ситуаціям у родинах захисників і захисниць та поінформувати членів сімей військових про канали комунікації із ЗСУ.

 

Проєкт презентували громадськості заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр, представник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ярослав Калініченко, директорка ГО "Громадський рух "Жіноча сила України" Наталія Умеренкова на базі Military Media Center. У розробці "Родинам захисників" також взяли участь Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців та Світовий Конгрес Українців.

 

"Ідея виникнення з’явилася під час нашого активного спілкування з родинами військовослужбовців, які наразі перебувають у зоні активних бойових дій. Найчастіше у сімей мобілізованих виникають питання, наприклад, через відсутність звʼязку із захисником протягом кількох днів, брак комунікації з командуванням частини, недостатність поінформованості про те, куди звертатися за підтримкою. Тому ми обʼєднали зусилля Міноборони, Генштабу, інститутів громадянського суспільства та розробили прості рекомендації з відповідями на найчастіші запитання", - розповіла Маляр.

 

Як зазначається, Міноборони розробило інформативний буклет і зняло три відеоролики соціальної реклами, які покликані допомогти сімʼям військових.

 

"Ми сподіваємося, що в такий спосіб покращимо й спростимо, зробимо комфортнішим і спокійнішим очікування на близьких та рідних вдома", - наголосила Маляр.

 

Також у Збройних Силах України ведеться активна робота з сім’ями військовослужбовців з метою підготовки до відряджень захисників і захисниць, моральне супроводження воїнів під час участі у бойових діях та процесу повернення додому. Враховується досвід і практика у цій площині держав-членів НАТО.

 

Як повідомляла УМ, Волонтерство університетської спільноти: допомога київських драгоманівців країні в часи війни.