Епатажному Дубінському оголосили підозру, в «ексрегіонала» Макєєнка – обшуки, фото

13:03, 09.08.2023
Епатажному Дубінському оголосили підозру, в «ексрегіонала» Макєєнка – обшуки, фото

Дубінський у себе в соцмережах підтвердив, що йому оголошено про підозру. (Фото з відкритих джерел)

Генеральний прокурор повідомив про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон народному депутату Олександру Дубінському за матеріалами Державного бюро розслідувань.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в правоохоронних органах та Дубінський у соцмережах.

 

Нардепа підозрюють у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

 

Слідство встановило, що народний депутат отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну 27 червня 2023 року.

 

Своєю чергою батько нардепа самостійно виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а потім повернувся до України 11 липня 2023 року. Сам нардеп повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

 

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

 

Зокрема з 20 по 27 липня нардеп перебував в Іспанії та зупинявся в готелі Mediterraneo у Кастельдефельсі та в готелі Vincci Bit у Барселоні.

 

Дубінський у себе в соцмережах підтвердив, що йому оголошено про підозру, знову поскаржився на "політичне замовлення" та висловив упевненість, що "справа проти нього розвалиться".

 

Судячи з відео, оприлюдненого нардепом, 9 серпня він з’явився на черговий допит у ДБР.

 

Також, цього ж дня, 9 серпня, правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання та роботи колишнього народного депутата України I, III – VII скликань, колишнього заступника голови фракції забороненої "Партії регіонів" Володимира Макєєнка.

 

Про це повідомили пресслужби ДБР, СБУ та ОГП.

 

 У межах досудового розслідування правоохоронці проводять обшуки в офісних приміщеннях, які використовуються колишнім нардепом і пов’язаними з ним особами, а також маєтку у ДК "Конча-Заспа".

 

 

Обшуки проводяться також за місцем проживання керівників підконтрольних нардепу компаній, зареєстрованих в тому числі в офшорних юрисдикціях.

 

ДБР перевіряє причетність екснардепа до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 500 млн грн та ухилення від сплати податків у 2011-2014 роках, що призвело до ненадходження до бюджету коштів на суму понад 63 млн грн.

 

У 2019 році в Макєєнка ДБР також проводило обшуки. Тоді повідомлялося, що обшуки стосуються справи про ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу "Прямий".

 

Як повідомляла УМ,  СБУ провела обшуки у Дубінського, який під виглядом лікування батька  виїхав за кордон.