Справа Рабіновича: за клопотанням ДБР екснардепу обрали арешт

11:27, 02.08.2023
Справа Рабіновича: за клопотанням ДБР екснардепу обрали арешт

Один із чисельних вояжів Рабіновича до "білокам"яної".

Печерський суд Києва 1 серпня задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та обрав колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

 

Як інформує УМ, про це 2 серпня повідомили на сайті ДБР.

 

Нагадаємо, що 26 липня колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

 

«Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

 

Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву російської федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала рф ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

 

Як повідомляла УМ, Екснардепу Рабіновичу оголошено підозру в держзраді – ДБР.