Рада розгляне пропозиції Зеленського продовжити воєнний стан і мобілізацію

21:06, 26.07.2023
Рада розгляне пропозиції Зеленського продовжити воєнний стан і мобілізацію

Строк дії останнього продовження воєнного стану та мобілізації в Україні був встановлений у травні і діє 18 серпня 2023 р. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти, якими пропонує затвердити його укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на 90 днів.

 

Як інформує Україна молода, відповідні пропозиції оприлюднено на сайті Ради у середу, 26 липня ввечері.

 

У відповідних законопроектах пропонується, щоб воєнний стан і мобілізацію було продовжено з 18 серпня ще на 90 днів, тобто до середини листопада (орієнтовно до 15 листопада).

 

Минулого разу Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію також на три місяці.

 

До речі, ддепутат Верховної Ради Ярослав Железняк раніше повідомив, що найближчими днями парламент планує підтримати ці укази.

 

«Це буде вже восьме голосування парламенту за воєнний стан з початку війни.

 

Строк дії останнього продовження воєнного стану та мобілізації в Україні був встановлений у цьому травні і діє 18 серпня 2023», - нагадав Железняк.

 

Як повідомляла «УМ», наразі загальна мобілізація проходить складно через беззаконня, якими відзначилися десятки керівників ТЦК та СП. Наразі правоохоронці та робочі групи Міноборони продовжують перевіряти роботу регіональних ТЦК та СП та причетність їхнього керівництва до корупції та інших злочинів.

 

Лише ДБР розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень під час роботи ТЦК та СП, військово-лікарських комісій.