Корвет-перехоплювач: росія у Чорному морі затримуватиме торговельні судна - розвідка Британії

11:12, 26.07.2023
Корвет-перехоплювач: росія у Чорному морі затримуватиме торговельні судна - розвідка Британії

Росія розмістила корвет у Чорному морі так, щоб перехоплювати торговельні судна.

Після виходу рф із зернової угоди Чорноморський флот росії змінив своє розташування у морі.

 

Як інформує УМ, про це 26 липня повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

 

"Чорноморський флот РФ змінив своє розташування після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи (BSGI), готуючись запровадити блокаду України", - йдеться у повідомленні.

 

За даними британської розвідки, російський корвет "Сергей Котов" перебуває у південній частині Чорного моря з метою патрулювання шляху, яким здійснювалися перевезення між Босфором та Одесою.

 

У Міноборони Британії вважають реалістичною можливість, що корвет увійде до складу цільової групи з перехоплення комерційних суден, які, на думку Росії, прямують в Україну.

 

Зазначається, що Чорноморська зернова ініціатива стримувала залучення Чорного моря у війні. "Тепер існує ймовірність збільшення інтенсивності та масштабів насильства у цьому районі", - вважають у Міноборони Британії.

 

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що росія може вдатися до провокації і вдарити по цивільних суднах з окупованого Криму, а потім звинуватити у цьому Україну.

 

17 липня росія заявила про вихід із Чорноморської зернової угоди, укладеної торік у липні у Стамбулі. Після цього Міноборони РФ заявило, що розглядатиме судна, які йдуть в українські порти, як військові цілі.

 

Як повідомляла УМ, Україна не боїться рф і продовжить «зернову угоду» з ООН та Туреччиною – Зеленський.