F-16 важливі для довгострокової оборони та стримувального потенціалу України - Салліван

10:10, 22.07.2023
F-16 важливі для довгострокової оборони та стримувального потенціалу України - Салліван

США зобов'язуються посилити Україну для майбутньої оборони

Радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван наголосив, що США надають допомогу Україні не лише для поточного контрнаступу, але й для зміцнення її потенціалу у майбутньому.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив у п’ятницю на Безпековому форумі Aspen, відповідаючи на запитання ведучого щодо постачання Україні винищувачів F-16.

 

"Ми швидко просуваємося в цьому питанні вперед, Україна має бути в змозі справді ефективно управляти цими F-16 і використовувати їх", – сказав він, наголосивши на співпраці із союзниками щодо підготовки українських пілотів, а також майбутнього обслуговування літаків.

 

"Так що ця робота ведеться повним ходом, і ми збираємося працювати якомога швидше, аби мати можливість надати цей потенціал Україні", – додав він.

 

На переконання Саллівана, "винищувачі важливі для довгострокової оборони та стримувального потенціалу України".

 

"Таким чином, ми не просто готуємося до контрнаступу сьогодні, ми створюємо сили майбутнього для України завтра. І саме цьому насправді присвячена значна частина цієї роботи", – зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що партнери України обговорили поточні потреби України, зокрема навчання українських пілотів на F-16 під час засідання у форматі «Рамштайн».