Рамштайн-14: союзники обговорили навчання українських пілотів на F-16

12:35, 19.07.2023
Рамштайн-14: союзники обговорили навчання українських пілотів на F-16

Представники Міноборони та Генштабу ЗСУ під час засідання «Рамштайн-14» у віртуальному форматі. (twitter.com/oleksiireznikov)

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що партнери України обговорили поточні потреби України, включно з терміновою потребою в боєприпасах піж час засідання у форматі «Рамштайн» у вівторок ввечері.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Пентагон.

 

«Ми також обговорили плани збільшення виробництва як на національному, так і на багатонаціональному рівнях через важливу ініціативу ЄС щодо виробництва боєприпасів», – розповів він під час брифінгу.

 

За словами глави Пентагону, на зустрічі також обговорювалася навчання українських пілотів на F-16.

 

«Ми заслухали співкерівників тренувальної коаліції на F-16 – Данії та Нідерландів. Вони продовжують розвивати план навчання та допомагати деяким дуже нетерплячим українським пілотам навчитися керувати літаками четвертого покоління», – сказав пан Остін.

 

Тоді як міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що чергове засідання у форматі «Рамштайн» продемонструвало «непохитну підтримку України нашими партнерами».

 

«Пріоритет: постачання зброї та обладнання, терміново необхідних для звільнення території України. Фокус: ППО, боєприпаси та броня. Нові ініціативи», – написав він у твіттері.

 

Як повідомляла «УМ», 18 липня відбулося 14-те засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн». Перед засіданням глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що нині дуже важливий момент в історії війни рф проти України.