Російські війська відступають після операції Сил оборони біля Оріхово-Василівки

10:01, 19.07.2023
Російські війська відступають після операції Сил оборони біля Оріхово-Василівки

Збройні сили України здійснили успішний наступ на бахмутському напрямку

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов заявив, що Збройні Сили України здійснили успішний наступ і витіснили російські війська з позицій біля Оріхово-Василівки на бахмутському напрямку. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Military Media Center Телеграмі.

 

За словами Ковальов, на Бахмутському напрямку українські війська ведуть наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. 

 

«У ході ведення бойових дій російські окупанти вимушено відступили з позицій північно-східніше Оріхово-Василівки»,— зазначив він.

 

За словами речника Генштабу ЗСУ, Сили оборони мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, а противник чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає великих втрат.

 

Ковальов також сказав, що українські війська мали успіх на напрямках Велика Новосілка – Старомайорське та Новосілка – Старомайорське Сили оборони, вони закріплюються на досягнутих рубежах.

 

Українські військові "завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", додав він.


Як повідомляла УМ, Сили оборони досягають тактичних успіхів на тих територіях, де проводяться наступальні операції, незважаючи на активність російських військ.