Сили оборони здобувають тактичні перемоги на фронті незважаючи на російські операції

08:19, 19.07.2023
Сили оборони здобувають тактичні перемоги на фронті незважаючи на російські операції

Сили оборони продовжують здобувати тактичні здобутки у військовому протистоянні з росією

Сили оборони досягають тактичних успіхів на тих територіях, де проводяться наступальні операції, незважаючи на активність російських військ. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

 

Аналітики нагадують, що російські війська провели ударну кампанію нібито проти українських військових об'єктів на півдні України як явну помсту за атаку на Керченський міст.

 

У звіті зазначають: українські сили провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту на тлі активізації російських наступальних операцій і заявили про тактичні здобутки вздовж кордону Харківської та Луганської областей 18 липня.

 

Російські та українські джерела зазначили, що війська РФ останнім часом активізували наступальні операції в районі Куп'янська (між північно-східною Харківською та північно-західною Луганською областями).

 

Це підтверджує оцінку ISW, що російські війська мають на меті відтягнути українські резерви в район Куп'янська і відвести їх від критично важливих ділянок розвитку бойових дій, на яких українські війська ведуть контрнаступальні операції.

 

Атака на міст через Керченську протоку 17 липня, ймовірно, матиме негайні наслідки для російської військової логістики на півдні України.

 

Російські війська провели ударну кампанію нібито проти українських військових об'єктів на півдні України як явну помсту за атаку на Керченський міст.

 

Звільнення колишнього командувача 58-ї російської загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова та проблеми, про які він говорив, продовжують впливати на російські військові операції на півдні України та дискурс навколо цих операцій.

 

Українські війська провели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту на тлі активізації російських наступальних операцій і заявили про тактичні здобутки вздовж кордону Харківської та Луганської областей 18 липня.

 

Росія продовжує законодавчі маніпуляції з метою придушення інакомислення всередині країни через залякування кримінальною відповідальністю.

 

Російські війська продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватове, на південний захід від Кремінної, а також у районах Бахмута та Авдіївки-Донецька і досягли обмежених територіальних успіхів на всіх напрямках.

 

Сили оборони продовжили контрнаступальні операції навколо Бахмута і просунулися на північ від нього.

 

Українські сили проводили контрнаступальні операції на заході Донецької області та на сході Запорізької області, а також на заході Запорізької області і, за повідомленнями, досягли обмежених успіхів.

 

Російські війська проводили обмежені наземні атаки на заході Донецької та сході Запорізької областей і нещодавно досягли обмеженого просування в західній частині Запорізької області.

 

Деякі російські джерела припускають, що нещодавні заходи з підтримки розвитку Росгвардії дозволяють їй позиціонувати себе як альтернативне російське військове формування.

 

Росія продовжує формалізувати методи соціальних програм, спрямованих на молодь на окупованих територіях України.

 

Як повідомляла УМ, сили оборони просунулися на Бердянському напрямку на понад один кілометр вздовж лінії фронту.