Неможлива зброя: Рамштайн-14 відбудеться 18 липня

20:21, 17.07.2023
Неможлива зброя: Рамштайн-14 відбудеться 18 липня

Яку нову зброю отримає Україна після Рамштайн-1? (defense.gov)

Чергове чотирнадцяте засідання партнерів України у форматі "Рамштайн" відбудеться вже у вівторок, 18 липня.

 

Де саме зберуться міністри оборони країн Заходу та які питання розглядатимуть наразі невідомо.

 

Як інформує Україна молода, дату засідання повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у колонці для LIGA.net у понеділок.

 

«Нагадаю, щодо кожного виду іноземного озброєння, яке вже давно на фронті, я спочатку чув "ні, цього не буде, це неможливо". По факту – можливо, але у свій час і за умови нашої наполегливості. 18 липня продовжимо робити неможливе на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн", – написав міністр.

 

При цьому Резніков не уточнив, що саме буде обговорюватися на новій зустрічі контактної групи з питань оборони України.

 

І додав: «Щодо НАТО – наближаємо правильний час. Наближаємо перемогу».

 

ДОПОВНЕНО: Пізніше у Пентагоні повідомили, що міністри оборони США та України - Остін і Резніков обговорили пріоритети завтрашнього засідання Контактної групи з питань оборони України у віртуальному форматі.
 
Воно "буде присвячене найближчим потребам України в засобах протиповітряної оборони і боєприпасах, а також підтримці і забезпеченню України в довгостроковій перспективі", зазначили в пресслужбі Міноборони США.

 

Як повідомляла «УМ», тринадцята зустріч у форматі "Рамштайн" відбулася 15 червня у Брюсселі. Серед іншого на ній обговорювали коаліцію літаків та навчання українських пілотів. Також на учасники Контактрої групи підтримали ідею створення ІТ-коаліції.

 

На саміті НАТО в Литві Резніков підписав меморандум з 11 країнами-членами коаліції, який визначає умови навчання українських пілотів на винищувачах F-16.