Санду подякувала ЗСУ за мир у Молдові

16:55, 08.07.2023
Санду подякувала ЗСУ за мир у Молдові

Президентка Молдови запевнила у подальшій підтримці України

У 500-й день повномасштабного вторгнення росії в Україну Президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна солідарна з українським народом і запевнила, що Кишинів продовжить надавати підтримку Києву.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє News Maker.

 

«500 днів минуло з того часу, як мирні люди, які спали у своїх будинках, жили на своїй землі, прокинулися від вибухів бомб і гуркоту танків. Невинних людей стратили, тіла залишали на вулицях або кидали до братської могили. У Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці. Зґвалтовані жінки, вбиті чи скалічені бомбами діти… Ця жорстока війна сіє смерть та терор», — написала Санду у Фейсбуці.

 

Вона запевнила, що Молдова солідарна з українським народом і продовжить надавати підтримку Україні.

 

«Завдяки мужності українських військових, завдяки опору мирного населення у нас у Молдові мир. Ми солідарні з Україною та зробимо все, що в наших силах, щоби підтримати її. Українців чекають і чекатимуть у нашій країні. Нашими дорогами та залізничними коліями продовжать возити українську продукцію на ринки. Як частина міжнародного співтовариства ми об'єднаємо зусилля з Україною, щоб притягнути Росію до відповіді за воєнні злочини. Україна переможе. Інакше й не може бути», — написала Санду.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство закордонних справ Молдови відреагувало на погрози  Володимира Сальдо, ставленика Російської Федерації в окупованій частині Херсонської області, в яких він відверто заявляв про наміри ударити по мосту через Дунай.