В окупованих Мелітополі та Бердянську лунали вибухи біля скупчення окупантів

11:30, 22.06.2023
В окупованих Мелітополі та Бердянську лунали вибухи біля скупчення окупантів

Місце влучання по окупантах. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

Щонайменше вісім "гучних вибухів" було чутно в окупованому Мелітополі, що на Запоріжжі.

 

Як інформує УМ, про це 22 червня повідомив мер Іван Федоров, пише Радіо Свобода.

 

"У Мелітополі кілька годин тому було щонайменше вісім гучних вибухів, які були концентровані біля нашого міськгазу. Там на виробничих базах було скупчення російських військових та їхньої військової техніки. Місцеві жителі того району спостерігають дим. Туди також поїхала велика кількість швидких. Там зараз все перекрито", – сказав він.

 

Федоров також звернув увагу на вибухи біля Чонгара.

 

"З логістикою у ворогів щось відбувається. Сьогодні наші жителі повідомляють, що до Криму вже неможливо заїхати з боку тимчасово окупованої Запорізької області і всіх відправляють до Армянська. Раніше окупанти казали, що у разі просування ЗСУ вони зможуть втекти до Криму, а тепер це приклад, що явно вони не зможуть втекти", – зазначив мер, додавши, що до окупованого Криму є щонайменше три автомобільні шляхи: це Чонгар і два переїзди в Армянську.

 

Крім того вночі 22 червня в районі тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області пролунав вибух, вражено базу окупантів

 

Про це 22 червня повідомляє у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

«О 1:40 у районі Бердянська пролунав гучний вибух, який було чути навіть за 50 кілометрів у селі Урзуф у Маріупольському районі. Місцеві повідомляють про потрапляння в місце концентрації окупантів на базі відпочинку «Роза» села Азовське Бердянського району. Після прильоту виникла пожежа. Заграву спостерігали понад годину», - йдеться у повідомленні Андрющенка.

 

З початком активізації наступальних дій ЗСУ на південному напрямку у Бердянську та інших тимчасово окупованих населених пунктах регіону почастішали вибухи, які, як правило, супроводжуються детонацією боєприпасів.

 

Нагадаємо, 20 червня у тимчасово окупованому Бердянську пролунали вибухи.

 

Окупанти перекидають незвичний боєкомплект із Маріуполя та району на Бердянський напрямок, а також ремонтують гармати на одному із заводів.

 

Також нагадаємо, що кількість ударів по базуванню російських окупантів на маріупольському напрямку збільшується.

 

Як повідомляла УМ, окупанти волають про обстріл Чонгарського моста.