Окупанти волають про обстріл Чонгарського моста

10:32, 22.06.2023
Окупанти волають про обстріл Чонгарського моста

Результати обстрілу Чонгарського мосту. (Фото: Телеграм Владимир Сальдо)

Про обстріл моста на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом поблизу Чонгара заявляють окупанти.

 

Як інформує УМ, про це 22 червня повідомили колаборант і гауляйтер окупованої Херсонщини Володимир Сальдо у Телеграм, маріонетковий глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов у Телеграм, російський Telegram-канал Baza, радник Аксьонова Олег Крючков у Telegram.

 

Аксьонов повідомив, що "вночі було завдано удару по Чонгарському мосту".

 

Сальдо заявив, що, "за попередньою оцінкою, використовувалися англійські ракети Storm Shadow". Крім того, Сальдо розмістив фото Чонгарського моста.

 

 Російський канал Baza зазначив, що кілька мостів на кордоні Криму та Херсонської області (зокрема Чонгарський міст) пошкоджені нібито внаслідок обстрілу з боку України.

 

Пізніше Сальдо опублікував відео з пошкодженого моста, він заявив, що нібито удар по мосту "на перебігу спецоперації жодним чином не позначиться", а до Криму "є інші сухопутні шляхи", "довші за часом, але є".

 

Він також додав, що окупанти вже нібито "вживають заходів до ліквідації пошкоджень мостових переходів".

 

Радник Аксьонова Олег Крючков додав, що у зв'язку з пошкодженням Чонгарського мосту транспортні потоки переорієнтували на пункти пропуску Армянськ і Перекоп.

 

Зокрема, рейсові автобуси, які раніше їздили через пункт пропуску Джанкой, поїдуть через Армянськ. А організовані транспортні колони вантажівок направили на пункт пропуску Перекоп.

 

Як повідомляла УМ, Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада.