Професії, пов'язані з англійською мовою - затребувані спеціальності

19:52, 15.06.2023
Професії, пов'язані з англійською мовою - затребувані спеціальності

Записуйся на курси англійської мови в Solid.

Через війну в Україні зараз та в найближчому майбутньому серед багатьох інших професій потрібні будуть айтівці та військові. Англійська відкриває для них багато перспектив.

 

Анастасія Машталяр, CEO Solid English School – школи англійської № 1 для IT-фахівців (https://solid.com.ua/), які прагнуть швидкого та гарантованого результату, розповідає, як інгліш допоможе їм виконувати свою роботу краще.

 

Навіщо Україні айтівці

 

IT – єдина експортна галузь в Україні, що зростає попри війну. 2022 року завдяки їй економіка отримала $7,35 млрд, що на 5,8% більше, ніж 2021-го. Ще IT-фахівці розвивають середній клас, який совєти знищили 100 років тому. Тому країні потрібні IT-фахівці різних напрямків.

Джерело:

https://itukraine.org.ua/updated-data-it-industry-is-the-only-growing-export-industry-in-ukraine.html

 

Якщо говорити про технічні спеціальності, попит є на такі професії:

 

● Data Analyst;

● Cloud Architect;

● Cybersecurity Analyst;

● DevOps Engineer;

● Site Reliability Engineer (SRE);

● Back-End Developer;

● Machine Learning Engineer (MLE).

 

Для них та й загалом для всієї галузі англійська є обов’язковою. Їм потрібно спілкуватися з іноземними замовниками чи колегами, розуміти програмне забезпечення, що виходить на інгліші, читати додаткові матеріали, а не чекати, доки їх перекладуть українською, гуглити відповіді на запитання тощо. Банально, англійською більше IT-форумів, ніж українською.

 

Без інглішу зараз важко знайти роботу навіть на посаду джуна чи стажера.

 

Джерело: Dou

 

Як щодо non-tech і діджитал-професій?

 

Попит є і на такі спеціальності як Business Analyst, Product Manager, Project Manager, Community Manager, PR/Brand/Communications Manager, Менеджер служби підтримки. Загалом, всім, хто спілкується з клієнтами та працює в діджиталі, потрібен інгліш.

 

Джерело: ua.jooble.com

 

Це також і:

 

● оунери – презентувати компанію та продукт, вести переговори;

● ейчари – перевірити англійську кандидатів;

● маркетологи – вивчати іноземні кейси, працювати з командою з закордону;

● дизайнери – знаходити замовників, надихатися рішеннями іноземних колег, навчатися;

● копірайтери – робити якісний рісьорч тощо.

 

Навіщо англійська військовим

 

Інгліш потрібен усім, хто боронить Україну від російських загарбників, незалежно від звання. Ми отримуємо багато зброї від партнерів, і щоб розібратися, як вона працює, потрібно або прочитати до неї інструкцію, або пройти навчання в іноземних інструкторів.

 

Ще ми рухаємося в сторону НАТО. Ось як виглядає стандарт НАТО STANAG 6001 щодо знання інглішу:

 

● СМР 0 – відсутність практичного вміння;

● СМР 0+ – завчений мінімум;

● СМР 1 – виживання;

● СМР 1+ – виживання +;

● СМР 2 – функціональний;

● СМР 2+ – функціональний +;

● СМР 3 – професійний.

 

Всі випускники українських військових академій повинні знати англійську на рівні СМР 2, але по факту багато професійних бійців володіють нею на рівні СМР 1. То ж є куди рости.

 

Якщо ти хочеш нарешті почати працювати в IT, або ти вже там, але відчуваєш, що можеш робити більше, якщо краще знатимеш інгліш; працюєш з іноземними клієнтами й хочеш стати pro в переговорах, або ж любиш весело проводити час і отримувати від того користь, записуйся на курси англійської мови в Solid.

 

У нас є навчання для різних спеціальностей, на яких ти апнеш IT та бізнес англійська (https://solid.com.ua/business english/) від Elementary до Upper Intermediate всього за дев`ять місяців. You can learn IT!