На Запоріжжі Сили оборони досягли локальних успіхів

11:09, 11.06.2023
На Запоріжжі Сили оборони досягли локальних успіхів

Початкові штурми українських сил не слід екстраполювати для прогнозування всіх українських операцій. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українські сили досягли локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова Запорізької області.

 

Зокрема, на це вказують геолокаційні кадри від 10 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни у неділю.

 

Не зважаючи на це, російські воєнкори-пропагандисти продовжують стверджувати, що війська рф в цьому районі нібито «успішно обороняються від спроб українського наступу».

 

«За попередньою оцінкою ISW, російські війська відреагували на початок українських контрнаступальних операцій на заході Запорізької області відповідно до усталеної російської доктрини, яка передбачає, що перший ешелон військ відбиває або уповільнює атакуючі сили за допомогою мінних полів, укріплень і опорних пунктів, а другий ешелон військ контратакує будь-які спроби прориву противника.

 

Російські повідомлення про українські атаки на півдні України в останні дні свідчать про те, що українські війська здійснюють обмежені прориви і тимчасово займають нові позиції, перш ніж російські війська пізніше відвойовують або витісняють українські війська з цих позицій.

 

Ця тактична схема вказує на те, що російські війська, ймовірно, підтримують доктринально обґрунтовані оборонні операції на півдні України», - зазначаюють аналітики Інституту.

 

В ISW заявили, що українські війська наразі намагаються провести надзвичайно складну тактичну операцію – лобовий штурм підготовлених оборонних позицій, який ускладнює відсутність переваги в повітрі.

 

При цьому, початкові штурми українських сил не слід екстраполювати для прогнозування всіх українських операцій.

 

«Однак початкові атаки, особливо кадри, які російські джерела навмисно поширюють і висвітлюють, не є репрезентативними для всіх українських операцій. Російські військові залишаються небезпечними, на українські сили, безумовно, чекає важка боротьба, але Україна ще не перекинула переважну більшість своїх контрнаступальних сил, а російська оборона не є рівномірно міцною на всіх ділянках лінії фронту», – додали в ISW.

 

Як повідомляла «УМ», українські військові командувачі всіх напрямків налаштовані позитивно в ході певних контрнаступальних й оборонних дій, які відбуваються в Україні.