Зеленський передав путіну «позитив» про контрнаступ

16:50, 10.06.2023
Зеленський передав путіну «позитив» про контрнаступ

Зеленський з командувачами Комаренком, Сирським та Тарнавським. (facebook.com/zelenskiy.official)

Українські військові командувачі всіх напрямків налаштовані позитивно в ході певних контрнаступальних й оборонних дій, які відбуваються в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Канади Трюдо у Києві в суботу.

 

За його словами, «цікаво, що путін сказав про наш контрнаступ», тож він запропонував журналістам передати йому цю інформацію.

 

«Важливо, що росія відчуває завжди, що їм недовго залишилося, на мою думку. Контрнаступальні й оборонні дії відповідні відбуваються в Україні. На якій стадії - я не буду говорити детально. Вважаю, що ми це обов'язково будемо відчувати», - сказав глава держави.

 

Зеленський наголосив, що не варто довіряти «різним телеграм-каналам, і особливо путіну».

 

«Мені здається, вже було багато кроків, після яких довіряти цій інформації не можна. Мені здається, довіряти треба нашим військовим, і я їм довіряю», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

Президент додав, що щоденно перебуває на зв'язку з командуванням різних напрямків - командувачем Сухопутних військ ЗСУ, командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександром Сирським, командувачем ОСУВ «Таврія» Олександром Тарнавським, командувачем ОСУВ «Одеса» Едуардом Москальовим, командувачем ОСУВ «Північ» Сергієм Наєвим, а також з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

 

«Я щодня на зв'язку з нашими командувачами різних напрямків – Сирським, Тарнавським, Москальовим, Наєвим, Залужним. Усі зараз налаштовані позитивно. Так путіну й передайте...», - сказав Зеленський, чомусь згадавши прізвище Головнокомандувача ЗСУ лише наприкінці, після прізвищ його підлеглих.

 

Зауважимо, що напередодні путін заявив, що контрнаступ України розпочався, а українські сили все ще мають наступальний потенціал.

 

Як повідомляла «УМ», за останню добу українські військові просунулися на відстань до 1,4 кілометра і завдали серйозних втрат російським окупантам на Бахмутському напрямку.