Під Бахмутом Сили оборони просунулися на 1400 метрів

15:39, 10.06.2023
Під Бахмутом Сили оборони просунулися на 1400 метрів

Українські військові контратакують ворога. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українські військові просунулися на відстань до 1,4 кілометра і завдали серйозних втрат російським окупантам на Бахмутському напрямку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Сил оборони Східного напрямку полковник Сергій Череватий, передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у суботу.

 

Речник наголосив, що українські військові контратакують, користуючись тим, що росіяни проводили ротацію. За добу вдалося на різних ділянках просунутися до 1400 метрів.

 

Водночас він зауважив, що війська рф намагаються бити по українським підрозділам: завдано 8 авіаударів та 330 разів здійснювалися обстріли ствольною та реактивною артилерією.

 

«Загалом відбулось шість боєзіткнень, в ході яких нашими Силами оборони знищено 138 окупантів, 236 зазнали поранень, одного взяли в полон.

 

Знищили також самохідну артилерійську установку «Гвоздика», 3 бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, безпілотний апарат ZALA, 8 складів боєприпасів та 7 авто, які підвозили боєприпаси та зброю», - підкреслив полковник.

 

За його словами, окупанти вибудовують оборону і паралельно намагалися контратакувати українські сили, "але всі ці спроби зазнали невдачі".

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше аналітики Інституту вивчення війни стверджували, що українські сили провели значні військові операції в кількох секторах на сході та півдні країни за останні 48 годин.

 

На деяких ділянках українські сили, ймовірно, досягли значного прогресу і прорвали першу лінію російської оборони.