У підтоплених Олешках мародерять росіяни

13:15, 10.06.2023
У підтоплених Олешках мародерять росіяни

У Олешках вода вже відходить. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти займаються мародерством у затопленій Олешківській громаді.

 

Зокрема, мародери забирають транспорт, а також пробираються у помешкання місцевих мешканців у місті Олешки на Херсонщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук у коментарі Укрінформ в суботу.

 

За даними мера, російські військові відібрали човен у волонтерів і мародерять на ньому - вивозять з незатоплених верхніх поверхів житлових будинків речі місцевих мешканців.

 

Також, за його інформацією, багато російських військових заїхало напередодні ввечері у село Підстепне – там вони почали відбирати у людей автотранспорт.

 

«Що стосується ситуації – вода відходить», - каже пан Рищук.

 

Він також повідомив, що зі свердловин, якими люди ще напередодні користувалися, вже пішла брудна вода, тепер треба буде шукати більш глибокі свердловини на територіях, де сухо.

 

У соцмережах повідомляють про випадки отруєння людей. Про жертви нових даних наразі немає, відомо лише про ті 9 тіл, які вдалося доправити раніше.

 

Міський голова припустив, що інші тіла могла забрати течія, також можуть бути загиблі у будинках. Наразі складаються списки зниклих безвісти, проте цифри озвучувати рано, адже багато людей можуть просто не давати про себе знати через відсутність зв’язку – чекають у водяних пастках на порятунок.

 

Зауважимо, на загарбаній росіянами території Олешківської громади – гуманітарна катастрофа, росіяни імітують допомогу, а насправді грабують людей.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пес у Херсоні повернувся на підтоплену вулицю і заплакав.