У Орбана вважають, що Україна має подякувати за звільнення закарпатців з полону

12:53, 10.06.2023
У Орбана вважають, що Україна має подякувати за звільнення закарпатців з полону

Віцепрем'єр-міністр Угорщини у церковних справах Жолт Шем'єн пафосно заявив, що Україна ще має бути вдячною за звільнення полонених

Угорський віцепрем’єр-міністр Жолт Шем’єн після того, як Будапешт та Москва таємно домовились про передачу 11 українських військовополонених, не повідомивши про це Київ і як наслідок тимчасового повірений Угорщини був викликаний до МЗС України,  заявив, що Україна мала би подякувати за звільнення полонених за посередництва РПЦ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє угорське видання  Mandiner.

 

"Одинадцять закарпатців вже не військовополонені в Угорщині, а вільні люди. Якби я був представником України, я б сказав спасибі за це", - заявив Шем’єн.

 

Нагадаємо, раніше РПЦ заявила про передачу Угорщині українських військовополонених. Угорщина підтвердила передачу Росією 11 українських військовополонених.

 

Як повідомляла УМ, МЗС України запросило тимчасово повіреного Угорщин для предметної розмови через ситуацію з українськими військовополоненими. Адже український уряд не був поінформований про перемовини між Будапештом та Москвою щодо передачі військовополонених Угорщині.