Каховське водосховище перестане існувати до кінця тижня – Укргідроенерго

21:45, 06.06.2023
Каховське водосховище перестане існувати до кінця тижня – Укргідроенерго

Затоплений район міста Нова Каховка після терористичного підриву ГЕС росіянами. (facebook.com/Ukrhydroenergo)

Генеральний директор компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота стверджує, що пік розливу води з Каховського водосховища відбудеться вранці, 7 червня, а вже за 2-4 дні Каховське водосховище (в межах Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей) перестане існувати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ПрАТ "Укргідроенерго" у вівторок ввечері.

 

«Ми розуміємо, що протягом 2-4 діб водосховище буде повністю спрацьоване», - зазначив пан Сирота

 

За його словами, з урахуванням цього сценарію,  стабілізація рівня в районах затоплення відбудеться, ймовірно, наступні 4-5 діб.

 

Проте пік розливу води з Каховського водосховища ще попереду. Він відбудеться вранці, 7 червня.

 

Нагадаємо, уночі, 6 червня, російські війська здійснили внутрішній підрив конструкцій на окупованій Каховській ГЕС, що призвело до підтоплення низки населених пунктів Херсонської області.

 

Підрив Каховської ГЕС загрожує тимчасово окупованій Запорізькій атомній станції, проте зараз ситуація під контролем. В річку Дніпро через підрив потрапило 150 тонн мастила.

 

Як повідомляла «УМ», Кінбурнська коса (так зване Білобережжя Святослава), що на чорноморському узбережжі Миколаївської області, може тимчасово перетворитися на острів після терористичного підриву Каховської гідроелектростанції та розливу води з Каховського водосховища.