Нічна атака Київщини: уламки ракет пошкодили житлові будинки, медзаклад, автомобілі

10:23, 06.06.2023
Нічна атака Київщини: уламки ракет пошкодили житлові будинки, медзаклад, автомобілі

У декількох територіальних громадах Київської області низку об'єктів пошкоджено внаслідок падіння уламків збитих силами протиповітряної оборони об'єктів, випущених російськими окупантами в ніч на вівторок, 6 червня.

 

Як інформує УМ, про це 6 червня повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у Телеграм.

 

"Є пошкодження одного багатоквартирного будинку, вісьмох приватних, декількох офісних будівель, магазину. Постраждала й будівля одного з медичних закладів області. На щастя, обійшлося без жертв. Пацієнти та медичний персонал перебували в укритті. Крім того, відомо про пошкодження кількох гаражів та 27 приватних автомобілів", - написав Кравченко.

 

За його словами, внаслідок нічної атаки також постраждали лінії електромереж, загорілася лісова і трав'яна підстилка, проте загоряння вже ліквідовано.

 

"Повідомлення щодо пошкодження майна продовжують надходити. Всі служби продовжують роботу з ліквідації наслідків повітряної атаки. Все, що ворог намагається знищити, ми відновимо. Власникам пошкоджених будинків та квартир буде надана вся необхідна допомога", - написав голова обладміністрації.

 

Кравченко подякував силам протиповітряної оборони, зазначивши, що "завдяки їх вдалій роботі прильотів на території області не зафіксовано, постраждалі відсутні".

 

У ніч на вівторок російські окупанти атакували Україну 35 крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, усі збиті Повітряними силами України. Більшість із них прямувала до української столиці.

 

Як повідомляла УМ, російськими окупаційними військами вранці 6 червня здійснено підрив Каховської ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію.