Рашисти зранку обстріляли Куп'янськ, увечері – гатили по Нікополю, пошкодивши будинки й церкву

09:48, 05.06.2023
Рашисти зранку обстріляли Куп'янськ, увечері – гатили по Нікополю, пошкодивши будинки й церкву

Наслідки ранкового обстрілу Куп"янська. (Фото: Олег Синєгубов/Телеграм)

За добу армія рф обстріляла чотири райони Харківської області, поранень зазнали троє осіб. Зранку росіяни завдали ударів по Куп'янську.

 

Як інформує УМ, про це 5 червня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

 

"Сьогодні о 6:00 ранку росіяни обстріляли Куп'янськ. Пошкоджено житлові будинки, гаражі, господарчі споруди. Обійшлося без постраждалих", - ідеться у повідомленні.

 

Протягом минулої доби ворог з артилерії, мінометів та ракетного озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

 

Учора ввечері загарбники з території РФ завдали ракетних ударів по місту Чугуїв. Пошкоджені будинки та господарчі споруди, попередньо - без потерпілих.

 

У смт Золочів Богодухівського району поранено 40-річного цивільного чоловіка та жінку 38 років, пошкоджено будівлю дитячої спортшколи.

 

У Куп'янському районі через ворожі обстріли сталася лісова пожежа. У селі Піщане пошкоджено приватний житловий будинок, поранена жінка 58 років.

 

А напередодні уночі російські варвари з важкої артилерії двічі обстріляла Нікополь: пошкоджені будинки, церква та приватне підприємство.

 

Про це в Телеграмі у понеділок 5 червня повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

 

"Двічі за ніч окупанти били по Нікополю. Обстрілювали місто з важкої артилерії. Пошкоджені церква та приватне підприємство. Побиті 9 житлових будинків, господарська споруда та лінії електропередач. Люди цілі", - ідеться у повідомленні.

 

Лисак зазначив, що ворог атакував область також безпілотником.

 

"Та військові з ПвК "Схід" залізяччя приземлили. Збили "Шахед", додав Лисак.

 

Нагадаємо, що 4 червня Чугуївська, Куп’янська та Богодухівська окружні прокуратури Харківської області розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни з боку Російської Федерації. А загалом сили оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу.

 

Як повідомляла УМ, «Вітання» з Трійцею: Київ та Дніпро атакували ракетами.