«Вітання» з Трійцею: Київ та Дніпро атакували ракетами

06:59, 04.06.2023
«Вітання» з Трійцею: Київ та Дніпро атакували ракетами

Наслідки російської ракетної атаки на Дніпопетровщину напередодні Трійці. (Фото: Фейсбук ДСНС України)

Недільної ночі на Трійцю російські варвари атакували Україну ракетами, які традиційно були запущені із району Каспію стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, та БпЛА.

 

Як інформує УМ, про це 4 червня повідомили у Телеграм Київська міська військова адміністрація.

 

«Наш сусід-нелюд на словах кричить усьому світові про свою віру і любов до Бога. А на ділі – навіть у святу Трійцю московські сатаністи не гребують бажанням вбивати мирних людей», - написав Сергій Попко, начальник КМВА.

 

За його словами, вночі рашисти атакували Україну ракетами, які традиційно були запущені із району Каспію стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, та БпЛА.

 

"За попередньою інформацією, до столиці жодна повітряна ціль не долетіла. Все, що прямувало в бік міста – ППО знищила ще на дальніх підступах. Другу ніч поспіль кияни не чують звуки вибухів над головою", - йдеться у повідомленні.

 

Попко також подякував нашій протиповітряній обороні за збережені життя.

 

А ось удар по передмістю Дніпра, який рашисти нанесли увечері 3 червня не пройшов безслідно. Кількість поранених внаслідок ракетного удару росіян по Підгородненській громаді Дніпропетровщини – 20, з них 5 дітей, при цьому троє дітей перебувають у важкому стані.

 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram та пресслужба ДСНС у Фейсбуці.

 

«5 дітей поранив ворог в Підгородненській громаді. Стан трьох хлопців на зараз медики оцінюють як важкий. Вони в операційних.

 

Дівчата 11 та 17-років в задовільному стані, лікуватимуться амбулаторно.

 

Загальна кількість постраждалих зросла до 20. З них 17 – госпіталізовані», - сказано в повідомлені Лисака.

 

Він також повідомив, що під завалами понівеченого будинку рятувальники продовжують шукати людей. Ймовірно, там є дитина.

 

Разом з тим, ДСНС України повідомляє, що близько 21 години 3 червня внаслідок ракетного удару по передмістю Дніпра сталося влучання між двома двоповерховими житловими будинкам, де виникли дві пожежі. Першу пожежу було ліквідовано на загальній площі 10 кв.м., пожежа другого осередка локалізована на площі 20 кв.м.

 

Президент Володимир Зеленський наголосив, що росія вкотре доводить, що є країною-терористом, і за все скоєне проти нашої держави та людей росіяни понесуть відповідальність.

 

Згодом, за уточненою інформацією, стало відомо, що з-під завалів будинку у Підгородненській громаді Дніпропетровської області дістали тіло 2-річної дитини, кількість постраждалих внаслідок ракетного удару росіян зросла до 22, серед них – 5 дітей.

 

Зауважимо, що в ніч проти неділі, 4 червня у більшості областей України оголошено повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомляли про запуски ракет.

 

Як повідомляла УМ, вночі 2 червня в Київській області внаслідок масованої ворожої повітряної атаки постраждали дитина і чоловік.