У Туреччині зі звільненими з полону «азовцями» зустрівся голова ВРУ

12:01, 04.06.2023
У Туреччині зі звільненими з полону «азовцями» зустрівся голова ВРУ

До героїв Азовсталі завітав у гостини в Туреччині Голова ВРУ Руслан Стефанчук. (Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk)

Під час офіційного візиту до Туреччини Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з командирами полку "Азов", які після звільнення з російського полону перебувають під патронатом турецької влади.

 

Як інформує УМ, про це 4 червня Стефанчук розповів на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами спікера парламенту, робота по звільненню українських полонених триває постійно. Він ще раз подякував Туреччині за допомогу у поверненні наших захисників.

 

"Командир "Азову", Герой України Денис Прокопенко ("Редіс"), його заступник Святослав Паламар ("Калина"), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"), Олег Хоменко та Денис Шлега з Нацгвардії України, за умовами обміну, зараз перебувають у Туреччині", - розповів він і показав фото з українськими Героями.

 

Після спілкування з азовцями, Стефанчук запевнив, що всі вони сповнені рішучості продовжувати боротьбу та прагнуть повернутися додому.

 

"Повноцінна підтримка всіх наших героїв — це обовʼязок держави. Маємо повернути всіх. Бо ми цінуємо кожного", - додав Стефанчук.

 

Нагадаємо, що 22 лютого стало відомо про смерть захисника "Азовсталі", командира 1-го батальйону полку "Азов" Національної гвардії України Олега Мудрака (позивний "Сухар") - боєць провів у російському полоні пів року.

 

Як повідомляла УМ, Катерина Прокопенко розповіла про життя в Туреччині її чоловіка «Редіса» та інших командирів «Азова».