Нічна атака рашистів: на Київщині є поранені та руйнування

09:44, 02.06.2023
Нічна атака рашистів: на Київщині є поранені та руйнування

Наслідки нічної атаки на Київщині.

Вночі 2 червня в Київській області внаслідок масованої ворожої повітряної атаки постраждали дитина і чоловік.

 

Як інформує УМ, про це 2 червня голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

 

"Цієї ночі росіяни атакували область одночасно ракетами та дронами. Завдяки професійній роботі наших ППО фактів влучань не зафіксовано. Всі ворожі цілі знищені. На жаль, є постраждалі. Внаслідок падіння уламків поранено дві людини, у тому числі дитину. Дорослий госпіталізований до лікарні та прооперований, загроз його життю немає", - ідеться у повідомленні.

 

Крім того, внаслідок падіння уламків пошкоджено п'ять приватних будинків. У трьох будинках пошкодження незначні – вибиті вікна, посічені фасади. У двох виникли пожежі. Загоряння ліквідовані.

 

Відповідні служби працюють над усуненням наслідків атаки. "Власникам пошкоджених будинків буде надана вся необхідна допомога", - підкреслив Кравченко.

 

Також уламками пошкоджено декілька автомобілів та вікна в одному з офісних приміщень.

 

У двох районах області зафіксовано декілька займань трав’яної та лісової підстилки.

 

Оперативні групи продовжують роботу з виявлення уламків та фіксації наслідків нічної атаки.

 

Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі, що 11-річна дитина дістала тілесні ушкодження, чоловіка віком 68 років госпіталізували.

 

За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України) розпочате досудове розслідування.

 

Під час огляду місць подій виявлено уламки дронів і ракет, тип яких встановлюється.

 

На місцях подій працюють прокурори та слідчо-оперативні групи.

 

Як повідомляла УМ, цієї ночі, за попередніми даними, російські агресори застосували для ударів по Україні 15 крилатих ракет та 18 іранських дронів-камікадзе Shahed - усі ці повітряні цілі були знищені.