Контрнаступ ЗСУ: генерал Міллі відзначив вирішальну роль танків

13:35, 02.06.2023
Контрнаступ ЗСУ: генерал Міллі відзначив вирішальну роль танків

Сучасні модернізовані танки важливі як для оборони, так і для наступу — Марк Міллі

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі наголосив, що для майбутнього контрнаступу України важливе значення має наявність танків.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  CNN.

 

За словами американського генерала, танки забезпечать вирішальну вогневу міць у контрнаступі українських Сил оборони.

 

«Танки дуже важливі як для оборони, так і для наступу. Модернізовані сучасні танки, відповідне навчання на них, уміння їх використовувати стануть фундаментальним компонентом для успіху України», – заявив Міллі.

 

Він зазначив, що коли почнеться контрнаступ, танки діятимуть разом з артилерією, піхотою й іншими наземними силами. Водночас Міллі наголосив, що питання постачання винищувачів F-16 є довгостроковим планом з оснащення України.

 

«Всі визнають, що Україні потрібні модернізовані ВПС, і всі це усвідомлюють. Щоб створити такі повітряні сили, знадобиться багато часу, зусиль і грошей», – зауважив генерал.

 

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем наголошував, що коли почнеться украінський контрнаступ на росіян чекає грубе пробудження.

 

Як повідомляла УМ, раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі наголошував,  що росія не досягне своїх цілей у війні. Водночас він вважає малоймовірною і перемогу України до кінця року.