« Це дуже складне завдання»: генерал Міллі про перемогу України у війні цьогоріч

08:46, 01.04.2023
« Це дуже складне завдання»: генерал Міллі про перемогу України у війні цьогоріч

Генерал Міллі вважає, що путін не переможе у війні з Україною, але й Україна малоймовірно, що отримає перемогу цього року (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі переконаний, що росія не досягне своїх цілей у війні. Водночас він вважає малоймовірною і перемогу України до кінця року. 

 

Як інформує Україна молода, про  це він заявив у ексклюзивному інтерв'ю Defense One.

 

Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв про таку мету, і це важливе військове завдання.

 

«Я не думаю, що це буде зроблено найближчим часом цього року»,– наголосив Міллі, вказавши на той факт, що на території України наразі перебуває кілька сотень тисяч російських окупантів.

 

«Я не кажу, що це неможливо зробити. Я просто кажу, що це дуже складне завдання. Але це їхня (українців) мета. Вони, безумовно, мають на це право, це їхня країна. І вони тут на моральній висоті»,– додав генерал.

 

Міллі повідомив, що США не постачатимуть Україні далекобійні балістичні ракети ATACMS. Він пояснив, що це є політичним рішенням. Однак американська влада розглядає інші варіанти військової допомоги Києву, які надали б нашим військовим більше можливостей на полі бою.

 

«Радіус дії ATACMS більший, але є інші системи, які можуть забезпечити ту ж далекобійність», – сказав генерал.

 

Міллі додав, що є безпілотні літальні апарати з аналогічними можливостями, і що "британці мають низку систем".

 

29 березня Міллі повідомив, що за українське місто Бахмут у Донецькій області наразі воює близько 6 тис. найманців ПВК "Вагнер" та ще близько 30 тис. мобілізованих, яких власник військової компанії Євген Пригожин набрав із в'язниць. При цьому вагнерівці зазнають величезних втрат, яких завдають їм українські захисники.

 

Як повідомляла УМ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі у Польщі.