Дилема на московії: кидати додаткові сили на кордон чи на фронт

10:41, 02.06.2023
Дилема на московії: кидати додаткові сили на кордон чи на фронт

У Шебекіно горить завод на території якого стояли російські армійські паливозаправники.

Перед керівництвом рф починає поставати дилема через дії партизанських груп в районі російського прикордонного містечка Шебекіно: перекидати додаткові сили до лінії фронту, чи посилювати захист власного кордону, вважає британська розвідка.

 

Як інформує УМ, про це йдеться 2 червня в огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну.

 

В огляді нагадують, що 1 червня партизанські групи, які називають себе "Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії", знову зайшли на територію Бєлгородської області РФ, вже вдруге за останні 10 днів. 

 

Одночасно у Бєлгород, який за 35 км від кордону, прилетів безпілотник, а з прикордонного Шебекіно почали евакуацію цивільних росіян після українського обстрілу.

 

Розвідка зазначає, що цього разу російські силовики, вочевидь, швидше стримали учасників рейду, ніж попереднього. Водночас, як визнало Міноборони РФ у власному пресрелізі, їм для цього довелося застосувати на власній території увесь комплекс важкої техніки, включно з ударними гелікомтерами та вогнеметну систему ТОС-1А.

 

"Перед російськими командувачами тепер постає гостра дилема, чи їм посилювати оборону у прикордонних районах Росії, чи зміцнювати позиції на окупованих територіях України", – констатує розвідка.

 

У попередньому огляді аналітики припустили, що серія критичних до влади заяв керівника ПВК "Вагнера" послабила у росії табу на розмови про заміну президента.

 

Як повідомляла УМ, «Свобода Росії»і «РДК»:знову прориваються на територію рф - у прикордонному Шебекіно бої.