«Свобода Росії»і «РДК»:знову прориваються на територію рф - прикордонному Шебекіно бої

10:21, 01.06.2023
«Свобода Росії»і «РДК»:знову прориваються на територію рф - прикордонному Шебекіно бої

Бійці патріотичних сил росії знову визволяють свою державу від путінізму. (Фото: Телеграм Русский Добровольческий Корпус)

«Російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода Росії» 1 червня 2023 року заявили, що проводять ще одну операцію на території росії.

 

Як інформує УМ, про це 1 червня у Телеграм повідомили "РДК" та в telescope "Свобода Росії".

 

Бійці записали відеозвернення та повідомили, що йдуть у Шебєкінському напрямку. Зокрема, чоловік у військовій формі на відео каже, що "зовсім скоро з'явиться околиця Шебекиного".

 

Бійці запевняють, що планують звільнити всю Росію від путінського режиму.

 

Легіон "Свобода Росії" також анонсував рейд на територію РФ: "Ми, легіон "Свобода Росії", зараз перебуваємо біля кордону нашої батьківщини, дуже скоро ми висунемося знову на територію Росії, щоб принести свободу, мир і спокій. Грайворон - це тільки початок".

 

Місцевих просять не виходити з будівель та зберігати спокій.

 

«Російський добровольчий корпус» та легіон «Свобода росії», які, ймовірно, підпорядковані Головному управлінню розвідки України, оголосили про початок другої фази «звільнення» Бєлгородської області, опублікувавши відповідні відеозвернення. За словами бійців, вони йдуть у Шебекінському напрямку.

 

Оперштаб Бєлгородської області повідомляє про складну обстановку, обстріли та бої, проте запевняє, що «прориву ЗСУ немає». Губернатор області Вʼячеслав Гладков пише, що обстріли міста Шебекіно тривали всю ніч, нібито поранені вісім людей.

 

Російські Telegram-канали пишуть про бої в районі прикордонного пункту пропуску «Шебекіно» і вказують, що у «диверсантів» є танки.

 

22 травня РДК і легіон «Свобода росії» провели перший великий рейд в Бєлгородську область. Тоді вони зайняли села Козинка, Гора-Поділ і вели бої за місто Грайворон. Було оголошено, що російські повстанці звільняють свою територію і створюють «смугу безпеки» для захисту цивільних українців від обстрілів.

 

Міноборони росії заявляло, що російські війська знищили понад 70 диверсантів, проте в РДК і легіоні це спростували. 23 травня активна фаза рейду завершилася. Повстанці заявили, що за час операції просунулися на 42 км углиб росії, знищили прикордонний пункт пропуску і взяли трофейну техніку, зокрема БТР-82А. Їх втрати — двоє загиблих, 12 поранених.

 

26 травня легіон «Свобода росії» опублікував відео операції. На кадрах можна бачити знищення російської техніки і піхоти. Легіон наголошує на тому, що російські військові намагалися ховатися в домівках місцевих, які евакуювалися.

 

 

Як інформує УМ, легіон «Свобода Росії» створює «демілітаризовану зону» на Бєлгородщині.