Операція під Бахмутом змінила формат: ЗСУ припинили просування на флангах

13:44, 01.06.2023
Операція під Бахмутом змінила формат: ЗСУ припинили просування на флангах

Підрозділи ЗСУ в районі Бахмута відновлюють свою боєздатність. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляє, що на Бахмутському напрямку спостерігається тимчасове затишшя, оскільки змінився формат операції.

 

При цьому, Збройні сили України призупинили просування на флангах в районі Бахмута протягом минулих днів.

 

Як інформує Україна молода, про це генерал-полковник Сирський повідомив у коментарі «УП» в четвер.

 

«Ситуація на Бахмутському напрямку змінилася. Спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій ворога при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів. На перший погляд здається, що ворог відмовився від продовження наступальних дій на цьому напрямку, але це враження не відповідає дійсності», - сказав командувач Сухопутних військ.

 

За його словами, тимчасово відбулася зміна формату операції, що повʼязанезвиведенням підрозділів "Вагнера" та заміною їх на армійські та десантні частини. Тому нинішня ситуація може справляти враження затишшя. Але це лише тимчасове затишшя, стверджує генерал-полковник.

 

Наразі пан Сирський перебуває у зоні бойових дій. Тож на його думку, ворог прагне перехопити ініціативу, щоб не допустити українських контрнаступальних дій та самому перейти у наступ.

 

«Протягом декількох минулих днів просування на флангах було призупинено, оскільки там виконувались інші важливі задачі. Командуванням нашого угруповання вживаються відповідні заходи, які спрямовані на відновлення боєздатності наших частин та зриву ворожих намірів», - сказав Олександр Сирський.

 

Як повідомляла «УМ», 1 червня очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що значна частина його найманців вийшла з Бахмута.