«Вагнерівці» залишають Бахмут, але продовжать воювати в інших місцях — Данілов

09:40, 27.05.2023
«Вагнерівці» залишають Бахмут, але продовжать воювати в інших місцях — Данілов

Данілов підтвердив вихід частини "вагнерівців" з Бахмуту

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов підтвердив, що частина найманців ПВК «Вагнера» й справді виходять з Бахмута. Після перегрупування вони продовжать воювати на інших напрямках.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв'ю для BBC.

 

Данілов підтримав рішення ЗСУ боротися в Бахмуті протягом тривалих місяців, попри те, що битва коштувала життя багатьом солдатам.

 

«Бахмут - це наша земля, наша територія, і ми повинні її захищати. Якщо ми почнемо залишати кожен населений пункт, це може привести нас до нашого західного кордону, як того хотів Путін з перших днів війни», - пояснив секретар РНБО.

 

За словами Данілова, українські військові продовжують контролювати невелику частину міста, однак важливо пам'ятати, що "Бахмут відіграв велику роль у цій війні".

 

Відповідаючи на питання, чи справді найманці "Вагнера" покидають територію міста, Данілов відповів: "Так. Але це не означає, що вони перестануть воювати з нами. Вони збираються більше зосередитися на інших фронтах... вони перегруповуються в інших трьох точках".

 

Українські воїни, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, продовжують тиснути на ворога на флангах напрямку, щоб взяти Бахмут в оточення. Тим часом окупанти намагаються стягувати додаткові резерви, щоб замінити "вагнерівців" на армійські загони.

 

Варто нагадати, що голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці покинуть територію міста 1 червня, однак це не перша його подібна заява.

 

Як повідомляла УМ, подальші успішні контрнаступи українських військових на Донеччині моблизу Бахмута ускладнять росіянам провести операцію з передачі у місті позицій «вагнерівців» регулярним військам.