Не відкрили укриття: у Києві слідчі перевіряють недбалість посадовців лікарні

09:57, 01.06.2023
Не відкрили укриття: у Києві слідчі перевіряють недбалість посадовців лікарні

Столична поліклініка в Деснянському районі після нічного обстрілу 1 червня. (Фото: Телеграм МВС України)

У медичному закладі, де під час ракетної атаки росіян 1 червня було закрите укриття проводить слідчі дії прокуратура.

 

Як інформує УМ, про це 1 червня повідомили речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, мер Києва Віталій Кличко у Telegram, МВС у Telegram.

 

«Просто зараз у медзакладі Деснянського району, в якому не відкрили людям двері укриття, проводяться слідчі дії. Деснянською окружною прокуратурою вже внесено відомості до ЄРДР за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки», - сказала Максимець.

 

За словами Максимець, наразі допитують службових осіб вказаного медзакладу, які відповідальні за експлуатацію та утримання укриття, щоб встановити, хто безпосереднього відповів за відкриття сховища під час оголошення тривоги.

 

Мер Києва Віталій Кличко у Telegram також повідомив, що на місце виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки, які зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці.

 

 

«Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно», написав мер столиці.

 

Голова МВС Ігор Клименко пізніше також повідомив, що поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 ККУ (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) через закриті бомбосховища під час нічної ракетної атаки на столицю.

 

«У межах розслідування знайдемо та притягнемо до відповідальності усіх винних осіб. Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни», - написав Клименко.

 

Як повідомляла УМ, День захисту дітей: у Києві внаслідок ракетного обстрілу серед загиблих дитина, є поранеті та руйнування.