День захисту дітей: у Києві внаслідок ракетного обстрілу серед загиблих дитина, є поранені та руйнування, фото

09:21, 01.06.2023
День захисту дітей: у Києві внаслідок ракетного обстрілу серед загиблих дитина, є поранені та руйнування, фото

Перше фото наслідків обстрілу Києва, яке з"явилося в мережі одразу після атаки росіян. (Фото: Телеграм КМВА)

У Києві вночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет є загиблі та поранені. Серед загиблих дитина.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 1 червня у Телеграм КМВА та міський голова Києва Віталій Кличко.

 

«За попередньою інформацією, одна людина загинула, ще 3 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - сказано в повідомлені.

 

«На жаль, попередньо кількість жертв повітряного нападу рашистів збільшується. За інформацією, яка уточнюється, в Деснянському районі вже 3 загиблих та 4 особи отримали травми. Дані оновлюються та уточнюються», - додали згодом в КМВА.

 

 

Пізніше Кличко додав, що, за попередньою інформацією рятувальників, у Деснянському районі виявлено трьох загиблих, двоє з яких діти, і 4 постраждалих.

 

Загалом в Деснянському та Дніпровському районах медики госпіталізували 5 постраждалих.

 

Згодом стало відомо про 7 постраждалих.

 

О 04:22. Кличко уточнив, що кількість постраждалих становить 14 осіб, 9 з яких госпіталізували.

 

А о 04:37. КМВА опублікувала фото наслідків ракетного удару у Дніпровському районі столиці.

 

 

Згодом о 08:24 год у Національній поліції України у Телеграм за уточненою інформацією, загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка."Сьогодні вночі Росія вбила 9-річну дівчинку (інформацію уточнено), її 34-річну маму і 33-річну жінку. Ще 12 осіб отримали поранення", - ідеться у повідомленні.

 

У поліції зазначили, що під час чергової атаки Росії у столиці пошкоджено медзаклад, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

 

Поліцейські разом із іншими екстреними службами продовжують працювати на місцях та документують наслідки чергового нападу держави-терориста.

 

У свою чергу Повітряні сили України повідомили у Телеграм, що над Києвом вночі були знищені сім ракет «Іскандер-М» та три «Іскандер-К», які Росія запустила з північного напрямку.

 

 

"Близько 02.45 год 1-го червня 2023 року російські окупанти продовжили серію атак на столицю України – місто Київ. Знову противник підступно атакує балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Тож часу на те, щоб сховатися в укриття, не так багато. Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» з північного напрямку – Брянська область рф.", - зазначили в Повітряних силах. 

 

«Ці ракети небезпечні тим, що дальність запуску невелика, з Брянської області. Відстань не така велика. Підльотний час - лічені хвилини», - додав в ефірі національного телемарафону спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

 

Як повідомляла УМ, в Києві та області ППО знищила 29 «Шахедів»: є поранені та руйнування.