Російський терор проти мирних міст не можна вважати чимось буденним – Кулеба

13:56, 29.05.2023
Російський терор проти мирних міст не можна вважати чимось буденним – Кулеба

Уламки російської ракети впали на приватну садибу у Вишгородському районі під Києвом. (Фото МВС України)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту не звикати до російських терористичних атак проти мирних українських міст.

 

На його думку, потрібно й надалі посилювати українську ППО.

 

Як інформує Україна молода про це Дмитро Кулеба написав у своєму Twitter у понеділок.

 

«Російські атаки ударними безпілотниками і ракетами, спрямовані на мирні українські міста, не можна вважати чимось буденним, наскільки б частими вони не стали. Усе це – воєнні злочини, і їх потрібно зупинити подальшим посиленням протиповітряної оборони України, у тому числі винищувачами F-16, і перетворенням російської агресії в цілому на поразку», – наголосив міністр.

 

Дипломат зробив цю заяву після 15-ї ракетної атаки росіян у травні по Києву вночі, 29 травня та перед новою 16-ю атакою терористів вдень.

 

Водночас, за даними Київської міської військової адміністраці, під час 16-ї атаки російських терористів вдень українська ППО успішно ліквідувала всі повітряні цілі ворога.

 

Зокрема, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив:

 

«Лише за 6 годин після нічної атаки, країна-агресор знов завдала ракетного удару по Києву. Попередньо, ворог застосував озброєння балістичного типу.

 

Це була вже 16-та атака на столицю від початку місяця. Таким чином ворог змінив тактику - після тривалих виключно нічних нападів, наніс удар по мирному місту вдень, коли більшість мешканців перебували на роботі і на вулицях. Тобто, рашисти явно демонструють, що націлені на знищення цивільного населення».

 

За наявною інформацією КМВА, влучань по об’єктах Києва не допущено. Дані опрацьовуються і уточнюються.

 

Зафіксовано падіння уламків в різних районах міста. В Оболонському р-ні три випадки, по одному в Деснянському та Дніпровському. Без критичних руйнувань. Інформація щодо потерпілих наразі уточнюється.

 

ДОПОВНЕНО: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що вдень 29 травня російські загарбники випустили на Київ та Київську область 11 балістичних та крилатих ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К" наземного базування. Усі вони були знищені захисниками України.

 

Як повідомляла «УМ», після денною атаки терористів одразу виявили уламки шести ракет в різних районах Києва. Кияни масово ховалися на станціях метро.