У судді Тандира відібрали біологічні зразки після смертельного ДТП

16:46, 27.05.2023
У судді Тандира відібрали біологічні зразки після смертельного ДТП

Олексій Тандир. (Фото з відкритих джерел)

Судмедексперти примусово відібрали біологічні зразки у голови Макарівського райсуду Київщини Олексія Тандира, який підозрюється у смертельному наїзді на нацгвардійця Вадима Бондаренка.

 

Відповідний дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків дав суд напередодні. Результати дослідження очікуються найближчим часом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець в суботу.

 

«Крім цього, вже сьогодні Вища рада правосуддя розглядатиме подання прокуратури про надання дозволу на утримання судді під вартою. У разі, якщо цей орган визнає доводи прокурорів обгрунтованими, сторона обвинувачення матиме право звернутись до суду із клопотанням про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу», - написала пані Максимець.

 

За її словами, правоохоронні органи роблять все, щоб винуватець цієї трагедії не уникнув справедливого покарання.

 

«Для когось це звучить загально, але зараз, як ніколи, справедливість має цілком реальний вимір для рідних загиблого військовослужбовця. Сподіваюсь, ми пройдемо цей екзамен», - зазначила речниця прокуратури.

 

Нагадаємо, в ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир напідпитку на смерть збив нацгвардійця на блокпосту в Києві. Суддя відмовився від освідування на вміст алкоголю та нафантазував, що за кермом «Лексуса» був водій, який нібито втік у кущі.

 

23-річний нацгвардієць Вадим Бондаренко був батьком трьох дітей, його батько і брат захищають Україну на фронті. На передову рвався і Вадим, але його лишали в Києві.

 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко переконаний, що винний у загибелі нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту у Києві отримає справедилве покарання.