Верховний Суд поспіхом обиратиме голову після арешту Князєва

16:35, 25.05.2023
Верховний Суд поспіхом обиратиме голову після арешту Князєва

Попередній пленум ВСУ відбувся 16 травня: тоді судді припинили повноваження Всеволода Князєва. (facebook.com/supremecourt.ua)

Верховний Суд запланував пленум на 26 травня, на якому проведуть вибори нового голови ВСУ після зняття з посади та арешту попереднього очільника Всеволода Князєва.

 

Виборчий поспіх Верховного Суду здивував окремих політиків та експертів.

 

Як інформує Україна молода, про це написала у Facebook колишня нардепка Тетяна Острікова у четвер.

 

«Завтра вибори нового Голови Верховного Суду. Обиратимуть на Пленумі.

У зв’язку з цим у мене самі питання без відповідей:

 

Хтось може пояснити, для чого такий поспіх? Чим викликана негайна терміновість?

 

Чи отримав ВСУ від САП та НАБУ достатньо відомостей про всіх можливих учасників сумнозвісної справи Князєва?», - цікавиться ексдепутатка.

 

Пані Острікова зазначає, що варто спершу подивитися на подальший розвиток справи, кому ще з суддів цього суду можуть бути вручені підозри.

 

До того ж якщо інформацію про участь інших судів у справі Князева немає або вона ще не може бути наразі оприлюднена НАБУ в інтересах слідства, то можливо варто Пленум відкласти.

 

«Наскільки легітимним буде Голова, якщо його оберуть, зокрема, судді, причетні до сумнозвісної справи Князєва?», - додає колишня депутатка.

 

Нагадаємо, 16 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання хабара керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали чинного голову Суду Князєва та вилучили $2,7 млн. Пізніше САП повідомила про підозру Князєву та його спільнику – адвокату.

 

Того ж дня пленум Верховного суду проголосував за висловлення недовіри голові Верховного Суду Всеволоду Князеву. Відтак він втратив статус голови ВС, але залишається суддею цієї інстанції.

 

Як повідомляла «УМ», 18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання САП про арешт Князєва.