Ставка у Зеленського: говорили про перехід на винищувачі четвертого покоління

13:50, 24.05.2023
Ставка у Зеленського: говорили про перехід на винищувачі четвертого покоління

Зеленський останным часом говорив про те, що Україна потребує винищувачів F-16 на всых майданчиках та в багатьох столицях. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомадувача у середу.

 

Зокрема, військово-політичне керівництво почало роботу над концепцією розвитку української авіації, беручи до уваги перехід на нові типи літаків.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський повідомив у соцмережах.

 

«Чергова Ставка. Про оперативну ситуацію доповіли Головком, ГУР МО, командувачі ОСУВ «Хортиця» й «Таврія». Від Міноборони почули про стан забезпечення боєприпасами передових підрозділів та резервів.

 

Проаналізували наявні й потенційні контракти на постачання та динаміку нарощування власного виробництва», - написав глава держави.

 

За його словами, також «почали роботу над всеохопною концепцією розвитку нашої авіації з урахуванням переходу на нові типи літаків».

 

«Нова організаційна структура, навчання пілотів та персоналу, необхідна інфраструктура, матеріально-технічне забезпечення тощо», - наголосив президент.

 

Зауважимо, що обговорення нової концепції відбувається на тлі повідомлень про можливі поставки Україні у перспективі західних винищувачів. Як варіант розглядається F-16.

 

Як повідомляла «УМ», США 21 травня оголосили про рішення розпочати навчання українських пілотів винищувачам F-16, а також дозволити союзникам відправляти ці літаки України.