Місія МВФ прибула в Україну: почали обговорювати перегляд програми

11:04, 23.05.2023
Місія МВФ прибула в Україну: почали обговорювати перегляд програми

Місія МВФ почала обговорювати перегляд програми для України

Місія Міжнародного валютного фонду сьогодні розпочала свою роботу в Україні. Представники Фонду оцінять прогрес України з виконання чотирирічної програми розширеного фінансування.

 

Як інформує УМ, про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян у своїй заяві на сайті МВФ.

 

“Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні з представниками влади України обговорення заходів у контексті першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF).”

 

Представники МВФ оцінять перші результати країни на шляху виконання умов чотирирічної програми розширеного фінансування.

 

 Місія зробить висновок стосовно перебігу економічних та фінансових подій в Україні, оновить перспективи та ризики для економіки відповідно до базового сценарію, і також в рамках негативного.

 

Оцінить прогрес виконання політичних зобов'язань, а також зобов’язань у галузях податково-бюджетної політики та грошово-кредитної політики.

 

Нагадаємо, що Україна отримала перший транш від МВФ у рамках нової програми розширеного фінансування у квітні цього року. Сума становить два мільярди спеціальних прав запозичень, або близько 2,7 мільярда доларів.

 

Як повідомляла УМ, онлайн-дискусії з представниками України щодо нової програми кредитування розпочинає у листопаді  місія МВФ.