Бєлгородщина та Брянщина начувайтеся: бійці РДК і легіону «Свобода Росії» заявили про початок спецоперації

13:06, 22.05.2023
Бєлгородщина та Брянщина начувайтеся: бійці РДК і легіону «Свобода Росії» заявили про початок спецоперації

Російський Добровольчий Корпус: "корпус" російських націоналістів, які воюють за Україну.

РДК опублікував кілька відео, на яких можна бачити бійців на тлі дорожніх знаків населених пунктів Любимовка, Безлюдовка, Чуровичі Бєлгородської та Брянської областей. «Російський добровольчий корпус», який, ймовірно, підпорядковується Головному управлінню розвідки Міноборони України, заявив, що зайшов на територію росії й виконує там бойові завдання.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє газета Україна молода.

 

На ще одному відео від РДК видно бійця з шевроном ультраправої української організації «Традиція і Порядок» на тлі рухомого бронеавтомобіля.

 

Легіон «Свобода Росії» також опублікував відео, у якому закликав жителів прикордонних російських регіонів залишатися вдома і не чинити опір.

 

Тим часом у соцмережах публікують відео з нібито прикордонного пункту Грайворон у Бєлгородській області. Стверджується, що там палає пограничний пункт ФСБ.

 

Чи повʼязані дії біців із подіями на пункті, поки невідомо. Губернатор Брянської області В’ячеслав Гладков заявив про масований обстріл Грайворонського району. Він стверджує, що ніхто нібито не постраждав, але ніяких деталей не навів.

 

Російський Telegram-канал Shot пише про «запеклий бій з українською ДРГ» на кордоні Бєлгородської області біля села Дронівка. З обох боків нібито «залучено військову техніку, в небі помічено кілька дронів».

 

У березні цього року «Російський добровольчий корпус» провів рейд у Брянську область. Бійці влаштували засідку на кілька російських БМП і вступили в короткий бій з прикордонниками. У Кремлі тоді заявили про атаку терористів, а путін через інцидент скасував свою поїздку до Ставропольського краю.

 

Як повідомляла УМ, на Брянщині збито російський Су-34 та два вертольоти.