На Брянщині збито російський Су-34 та два вертольоти

15:36, 13.05.2023
На Брянщині збито російський Су-34 та два вертольоти

В місті Клинці розбився вертоліт - люди чули вибух перед падінням. (Фото з відкритих джерел)

Надзвуковий винищувач-бомбардувальник Су-34 зазнав катастрофи та впав неподалік кордону з Україною в Брянській області. Також було «приземлено» і два російські військові вертольоти.

 

Російські пропагандисти волають про те, що літак та гелікоптери було збито українцями, російські правоохоронці шукають диверсантів на Брянщині.

 

Як інформує Україна молода, про низку авіатрощ повідомляють російські ЗМІ та соцмережі в суботу.

 

«Су-34 упав недалеко від українського кордону. Доля тих, хто перебував на борту, встановлюється», - повідомляє ТАСС.

 

Російські ЗМІ пишуть, що на території Клинцовського району введено план-перехоплення, там шукають "диверсантів, які могли збити гелікоптери і винищувач".

 

Зазначається, що між одним збитим і гелікоптером та літаком – понад 40 кілометрів.

 

 

Відомо, що в місті Клинці розбився вертоліт - люди чули вибух перед падінням. Пізніше кремлівські ЗМІ написали, що падіння сталося через пожежу двигуна.

 

Пізніше новинний канал "Обережно, новини" повідомив, що йдеться про падіння двох гелікоптерів - один із них упав у самих Клинцях, ще один біля села Сурецький Муравей.

 

Пропагандисти оприлюднили кадри з місця падіння гелікоптера та пишуть, що, судячи з камуфляжу і наявності рятувального парашута, "з великою часткою ймовірності" вертоліт належить міноборони рф. Також повідомляють про двох загиблих пілотів.

 

Російська служба ВВС з посиланням на джерела повідомила, що у Брянській області впали одразу два вертольоти і літак.

 

Видання наголошує, що деякі російські пропагандистські канали висловлюють нічим не підтверджені припущення, що вертольоти й літак були збиті українськими зенітниками із застосуванням отриманих ними західних далекобійних систем.

 

Інші - також без підтверджень - пишуть про диверсійні групи українців із переносними зенітними комплексами на території Росії. Точної версії немає, однак відомо, що екіпажі одного вертольота та літака точно загинули.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Луганську пролунали вибухи: горів машинобудівний завод та нафтобаза.