Мета масованих ракетних атак рф:відтермінувати контрнаступ ЗСУ – CNN

09:21, 17.05.2023
Мета масованих ракетних атак рф:відтермінувати контрнаступ ЗСУ – CNN

Російські окупанти безпрецендентно збільшили кількість обстрілів як Києва, так і України вцілому.

Змусити ЗСУ відкласти контрнаступ – такою є мета російських військових, які збільшили кількість ракетних ударів по Україні.

 

Як інформує УМ, про це заявив неназваний офіційний представник США, пише CNN.

 

За його словами, росія витрачає більше боєприпасів, ніж зазвичай, намагаючись збити з пантелику українську протиповітряну оборону.

 

Останнім часом окупанти завдають широкомасштабних ракетних ударів одночасно з кількох напрямків, націлившись на центр управління в Києві та інші ключові обʼєкти.

 

«Росія, можливо, почала розширені атаки, намагаючись змусити Україну відкласти свій довгоочікуваний контрнаступ. Але Україна змогла витримати атаки, перехоплюючи високий відсоток ракет і безпілотників, що налітали, за допомогою ешелонованої протиповітряної оборони, наданої західними країнами», — сказав представник США.

 

Зазначається, що масовані російські атаки можуть навіть «піти на користь Україні», оскільки росія активніше використовує обмежені запаси високоточних ракет.

 

У ніч на 16 травня росія здійснила «виняткову за щільністю» атаку на Київ, з використанням водночас дронів, крилатих та балістичних ракет — вона стала восьмою від початку місяця. Падіння уламків зафіксовано у Соломʼянському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах.

 

Як повідомляла УМ, Нічний обстріл столиці: тварини у зоопарку не постраждали, але є руйнування.