Нічний обстріл столиці: тварини у зоопарку не постраждали, але є руйнування, фото

10:20, 16.05.2023
Нічний обстріл столиці: тварини у зоопарку не постраждали, але є руйнування, фото

Наслідки нічної атаки рашистів на столицю. (Фото: Фейсбук Головне управління ДСНС України у м.Києві)

Внаслідок рашистьської атаки в ніч на 16 травня у Києві на територію зоопарку впали уламки ракети, з тваринами проводять антистресові заходи.

 

Як інформує УМ, про це 16 травня Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

 

«Сьогодні вночі, внаслідок обстрілу Києва російськими варварами, на територію столичного зоопарку впали уламки ракети. На щастя, ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було», - заявив Кличко.

 

Він зазначив, що «уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали».

 

 

Кличко також повідомив, що зараз із тваринами проводять антистресові заходи.

 

«І сьогодні, як зазвичай, о 10:00 зоопарк відкриється для відвідувачів. Так що приходьте заспокоїти і підтримати мешканців КиївЗоо», - написав він.

 

У свою чергу у ДСНС повідомили про руйнування у Києві та згорілі 4 автобуси і гараж.

 

Про це повідомило 16 травня ГУ ДСНС у Києві у Facebook.

 

«Вночі 16 травня ворог здійснив чергову атаку на Київ. Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Солом’янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах.

 

У Солом’янському районі сталось падіння уламка, внаслідок чого виникла пожежа. На місці рятувальники встановили, що горить 4 автобуси та гараж загальною площею 200 кв. м», - сказано в повідомлені ДСНСників.

 

 

Також сталось руйнування поруч розташованої будівлі на площі 200 кв. м з окремими осередками загоряння загальною площею 20 кв. м. Займання були ліквідовані.

 

 В інших районах, за даними ДСНС, пошкодження несуттєві – у більшості випадків виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону.

 

Наразі інформації щодо постраждалих немає.

 

 

До ліквідації пожеж залучали 13 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 70 чоловік особового складу.

 

Як повідомляла УМ, Залужний про ракетний удар 16 травня: ППО знищила всі 18 російських ракет, третина з них – «Кинджали».