Під Нижнім Новгородом підірвали Audi з українофобом Прилєпіним

13:40, 06.05.2023
Під Нижнім Новгородом підірвали Audi з українофобом Прилєпіним

Українофоба Захара Прилєпіна підірвали у автівці, він отримав травми ніг. (Фото з відкритих джерел)

У російському Нижньому Новгороді підірвали автомобіль Audi, у якому їхав українофоб, письменник і член партії «Справедлива Росія» Захар Прилєпін, він "важко поранений". 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське видання «РИА Новости»

 

За інформацією ЗМІ, Прилєпін важкопоранений, водій загинув, проте його пресслужба уточнює, що «з ним усе гаразд». За іншими даними, у відомого українофоба струс мозку та поранення обох ніг. 

 

Його автомобіль перетнув один із пропускних пунктів на прикордонній території. Дорогою пропагандист зупинився поїсти в кафе в Нижньогородській області, а вже після того, як продовжив рух - стався вибух, який був "досить сильний", на місці вибуху утворилася воронка.

 

Згідно з попередньою інформацією, підозрювані в організації вибуху супроводжували машину пропагандиста вже на території Росії. Тим часом SHOT стверджує, що пропагандист серйозно постраждав.

 

«Вибухівка була закладена під капот. Авто вибухнуло близько 10:40 і перекинулося. Воронка під машиною діаметром близько півтора метра і 0,7 метра глибиною. На місці чекають вертоліт»,- пише видання.

 

Згодом терориста забрали з місця замаху гелікоптером та доставили до лікарні.

 

Відповідальність за підрив автомобіля взяв на себе рух «Атеш»  

 

"Рух "АТЕШ" полював за Прилєпіним від початку року. Його дістали. Усе тільки починається для рашистів. Захар Прилєпін був поганим письменником, та й як людина погань. Було відчуття, що його рано чи пізно підірвуть. Ось прямо як відчували. І збулося - їхав на своїй козирній Audi Q7 до родичів у Нижній Новгород. Але їхав не сам, а з сюрпризом на днищі автомобіля. Сюрприз спрацював. Захар у лікарні", - пишуть представники руху. 

 

Прилєпін - відомий російський письменник, пропагандист, підтримував сепаратистів із 2014 року й активно виступає за війну.

 

Нагадаємо, у січні повідомлялося, нібито Прилєпін "підписав контракт із Росгвардією" і "поїхав воювати в Україну".

 

Як повідомляла УМ, у тимчасово окупованому Мелітополі в результаті ранкового вибуху загинув колаборант, який працював у правоохоронних органах, Олександр Міщенко.