Кілька західних політиків закликають Україну не повертати Крим - Ташева

12:40, 06.05.2023
Кілька західних політиків закликають Україну не повертати Крим - Ташева

Дехто з політиків побоюється за наслідки після звільнення Криму - Ташева

Постійна представниця президента в АРК Таміла Ташева заявила, що деякі західні політики застерігають Україну щодо деокупації Криму, оскільки це може загрожувати «ядерною війною».

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила в інтерв'ю РАР.

 

Ташева розповідає, що, побоюючись російської відплати, деякі "політики, а не країни", закликають українську сторону відмовитися від планів повернення півострова.

 

«Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його. Я не думаю, що Росія застосує тактичну ядерну зброю, адже Путін розуміє, що це для нього точка неповернення і знищення всієї системи, яку він злочинно будував на окупованих територіях. Ми звільнили Херсон пів року тому, і нічого не сталося, хоча, на думку Москви, це було так зване порушення територіальної цілісності Росії. Згідно з ядерною доктриною Путіна, вони повинні були негайно застосувати тактичну ядерну зброю», - зазначила Таміла Ташева.

 

Постійна представниця не хоче розкривати імена політиків, на яких вона посилається.

 

За словами Ташевої, немає точної дати, коли ЗСУ звільнять півострів, але, уточнює, що, "напевно, найближчим часом". 
 


Як повідомляла УМ, постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що росіян, які незаконно в’їхали в Крим після російської окупації, видворятимуть з України за індивідуальними рішеннями, а не колективно.