Продаж російських активів: Рада затягує розгляд важливого законопроєкту - ЦПК

15:19, 01.05.2023
Продаж російських активів: Рада затягує розгляд важливого законопроєкту - ЦПК

Рада продовжує затягувати розгляд законопроєкт, який дозволить продаж російських активів. (Фото: Фейсбук)

Розгляд законопроєкту 8250, який дозволить продаж російських активів затягується ВРУ.

 

Як інформує УМ, про це 1 травня повідомляє очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Фейсбуці.

 

"На фото - київський ТЦ Ocean Plaza, частка якого у 66,67% раніше належала російському олігарху Ротенбергу. Завдяки механізму конфіскації, який розробили ми у ЦПК з партнерами, а також роботі Мінʼюсту та ВАКС, ця частка тепер у власності держави", - йдеться у повідомленні.

 

Найголовніше,як зазначають у ЦПК, щоб цей актив працював для наших Сил Оборони. В ідеалі - вартість цієї частки у 100 млн доларів вже зараз має піти на зброю та доплати військовим.

 

"Загалом щодо кожного російського активу влада має прийняти рішення, яке максимально буде відповідати інтересам наших військових. Проте Рада продовжує затягувати розгляд законопроєкт №8250, який дозволить продаж цих активів.

 

На додачу, законопроєкт нарешті забезпечить заборону займати посади керівників ДП та членів наглядових рад підсанкційним особам та росіянам. Щоб такі, як Богуслаєв з "Мотор Січі" точно не пролізли на посади в ДП ані сьогодні, ані в будь-який час після війни", - додають у ЦПК.

 

Також повідомляється, що наразі законопроєкт знову у порядку денному.

 

"Тож подивимося, чи стане у Ради сил думати не про внутрішні чвари, а про державу", - резюмують у ЦПК.

 

 

Як повідомляла УМ, Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін відреагував на розслідування видання ZN.UA стосовно контракту Міноборони, за яким відомство нібито утричі переплачує за харчі для військовослужбовців.