Непокірним карцер: військових рф карають ув’язненням в імпровізованих в’язницях

10:51, 30.04.2023
Непокірним карцер: військових рф карають ув’язненням в імпровізованих в’язницях

Російських військових почали карати ув’язненням в імпровізованих в’язницях за порушення дисципліни.

Наймовірніше, що останніми місяцями російські командири почали карати за порушення дисципліни, затримуючи порушників у "зінданах", які являють собою імпровізовані камери, що складаються з дірок у землі, закритих металевою решіткою.

 

Як інформує УМ, про це 30 квітня йдеться у звіті британської розвідки, який опублікований у Twitter Міноборони Великої Британії.

 

Як зазначається, кілька нещодавніх повідомлень з російського боку свідчать про те, що військовослужбовців відправляли у "зіндан" за правопорушення, включно з пияцтвом та спроби розірвати контракти. При цьому у перші місяці війни багато російських командирів відносно м'яко підтримували дисципліну, дозволяючи тим, хто відмовлявся служити, спокійно повернутися додому.

 

"З осені 2022 року з’явилося кілька все більш драконівських ініціатив щодо покращення дисципліни у військах, особливо після того, як у січні 2023 року командування операцією прийняв начальник Генштабу Валерій Герасимов", - зазначають у британській розвідці. 

 

Як повідомляла УМ, у Бахмуті росіяни повільно просуваються, перекидають додаткові сили з під Донецька – британська розвідка.