У Бахмуті росіяни повільно просуваються, перекидають додаткові сили з під Донецька – британська розвідка

10:04, 18.04.2023
У Бахмуті росіяни повільно просуваються, перекидають додаткові сили з під Донецька – британська розвідка

Бахмут хоч і тримається, але рашисти все ж потрохи просуваються.

Активність наступальних дій навколо Донецька росія знизила, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок.

 

Як інформує УМ, про це йдеться 18 квітня у розвідувальному огляді Міноборони Британії у Твіттері.

 

"На лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна можливість того, що Росія зменшила чисельність своїх військ і знизила активність наступальних дій навколо Донецька, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що у Бахмуті сили російської армії та групи "Вагнера" продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії.

 

"Україна загалом стримує російське оточення з півдня вздовж вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста. Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного відведення своїх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, а Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв", – оцінює британська розвідка.

 

Раніше британська розвідка вказала на чергове свідчення "міжусобної боротьби" в РФ через війну в Україні.

 

Як повідомляла УМ, Сирський зустрівся із оборонцями Бахмута.