Шойгу скасував «танковий біатлон» - британська розвідка

09:57, 28.04.2023
Шойгу скасував «танковий біатлон» - британська розвідка

До цього часу танкова Олімпіада проходила щороку (Фото з відкритих джерел)

Улюблена розвага російського міністра оборони Сергія Шойгу  - танковий біатлон цьогоріч не відбудеться. Міноборони РФ скасувало його проведення через втрати на фронті, що призвели до нестачі танків та танкістів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Твіттері. 

 

Британці відзначають, що "військова Олімпіада" або "танковий біатлон" був задуманий як інструмент популяризації армії в російському суспільстві. Але в минулому році проведення "танкового біатлону" викликало шквал критики, оскільки проводилося на тлі провалів початкового етапу вторгнення в Україну.

 

За даними британської розвідки, Росія, швидше за все, скасувала ігри головним чином тому, що побоюється, що у воєнний час цей захід буде сприйнятий як несерйозний. Російські націоналістичні коментатори, у тому числі колишній офіцер розвідки Ігор Гіркін, люто критикували Міністерство оборони Росії у 2022 році.

 

«Є також висока ймовірність, що через високі втрати в Україні Міноборони РФ просто стурбоване нестачею танків і кваліфікованих танкових екіпажів, а також інших фахівців, через що Росія може втратити лідерство в медальній таблиці», - вважає британська розвідка.

 

Слід додати, що "танковий біатлон" є міжнародним змаганням, в якому крім представників самої Росії завжди брали участь військові з дружніх Кремлю країн.

 

За даними українського Генштабу, на поточний момент загальні втрати Росії  у танках вже складають близько 3700 штук. Крім того, окупанти втратили жахливу кількість іншої бронетехніки, багато артилерії та інших озброєнь.

 

За словами глави навчального центру тактичної медицини концерну «Калашников» Артема Катуліна більше половини російських військових, які загинули в Україні, померли через неграмотне надання медичної допомоги. З тієї ж причини багато солдатів стали інвалідами.

 

Як повідомляла УМ, британська розвідка вважає, шо влада Московії скасувала акцію «безсмертний полк» до дня перемоги, щоб не показувати масштаб своїх ганебних втрат у війні з Україною. Адже Кремль ннамагається зберегти послідовність основного наративу, який вона використовує для виправдання війни в Україні.