На Московії скасували «безсмертний полк» через масштаби втрат в Україні

13:37, 22.04.2023
На Московії скасували «безсмертний полк» через масштаби втрат в Україні

Невдаха путін після поразок боїться навіть пропагандистської акції «безсмертний полк». (Фото з відкритих джерел)

Британська розвідка вважає, шо влада Московії скасувала акцію «безсмертний полк» до дня перемоги, щоб не показувати масштаб своїх ганебних втрат у війні з Україною.

 

Адже Кремль ннамагається зберегти послідовність основного наративу, який вона використовує для виправдання війни в Україні.

 

Як інформує Україна молода, відповідний висновок оприлюднено у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії у суботу.

 

Британці переконані, що Московія намагається переконати своїх громадян: вторгнення в Україну є аналогом радянського досвіду в Другій світовій війні.

 

«18 квітня 2023 року російські державні ЗМІ оголосили про скасування цьогорічної акції "Безсмертний полк" нібито з міркувань "безпеки".

 

Насправді влада, швидше за все, була стурбована тим, що учасники ходи підкреслили б масштаб нещодавніх російських втрат», - вважають у британському Міноборони.

 

Зазначається, що це сталося після того, як ватажок "вагнерівців" Євгеній Пригожин публічно поставив під сумнів, чи є в Україні "нацисти", що суперечить російському виправданню війни.

 

"Влада продовжує спроби об'єднати російську громадськість навколо поляризаційних міфів про 1940-ві роки", - констатує британська розвідка.

 

На додаток 12 квітня 2023 року державне інформаційне агентство "РИА Новости" повідомило про нібито "унікальні" документи з архівів ФСБ, які свідчать про причетність нацистів до вбивства 22 тисяч польських громадян під час Катинського розстрілу 1940 року.

 

Насправді, відповідальність за це несе попередник ФСБ – НКВС. У 2010 році Державна Дума Росії офіційно засудила Йосипа Сталіна за наказ про вбивства, йдеться у британському зведенні.

 

Як повідомляла "УМ", російська влада вигадала так званий «геноцид радянського народу» за часів Другої світової війни з прив'язкою до України, про який розповідають на уроках в школах.